IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 18°
Общество
09:46 | 1 ноември 2014
Обновен: 08:29 | 21 април 2024

Наши моряци претърсиха кораб-нарушител в Средиземно море

Обучението беше в рамките на операцията на НАТО ACTIVE ENDEAVOUR 2014

По материала работи: Златина Добрева
Наши моряци претърсиха кораб-нарушител в Средиземно море

Приключи третият eтап от участието на фрегата „Верни” в операцията на НАТО в Средиземно море ACTIVE ENDEAVOUR 2014.
По време на третият патрул екипажът на фрегатата изпълни поставените задачи по наблюдение на морските превози в заповяданата зона за отговорност в Средиземно море. Беше установена комуникация и запитване на 42 кораба от търговския трафик, съобщиха от пресцентъра на ВМС.
Едновременно с това се провеждаха тренировки и учения. Групата за проверка на кораби от състава на екипажа на „Верни” проведе тренировки по качване и слизане на кораб-нарушител и по осигуряване на периметъра и претърсване на кораб-нарушител. Провеждаха се и учения по откриване, водене и долагане на надводни и въздушни цели, корабни бойни учения по „Борба за живучест”, включващи борба с пожари, взривове и нахлуваща вода, симулирано използване на противокорабно, противовъздушно и противолодъчно оръжие, използване на малокалибрено артилерийско въоръжение за защита на кораба от бързо движещи се малки морски цели, спасяване на паднал човек зад борд, както и отработване на разписание по приемане на гориво на ход.
По време на третия патрул фрегата „Верни” е проплавала 1105 морски мили.
Припомняме, че „Верни” отпътува за операцията в Средиземно море на 7 октомври. Командир на кораба и на 130-членния екипаж е капитан ІІ ранг Павлин Петков.

Коментари

Новини Варна