IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
Общество
17:48 | 3 ноември 2014
Обновен: 22:15 | 9 април 2024

Съветници искат част от пристанището за забавления

Части от недвижими имоти - публична държавна собственост, на територията на пристанище „Варна-изток“ за безвъзмездно управление в полза на община Варна

По материала работи: Юлиян Атанасов
Съветници искат част от пристанището за забавления

Части от недвижими имоти - публична държавна собственост, на територията на пристанище „Варна-изток“ за безвъзмездно управление в полза на община Варна гласуваха на вчерашното си заседание съветнитиците от Постояната комисия „Собственост и стопанство“.
Става дума за 2341 квадратни метра, които ще се превърнат в нов градски комплекс. На него ще се провеждат развлечения и разнообразни културни дейности. Това е единствената възможност да се осъществи пряка връзка на града с морето, като акваторията се насити с яхти, пристани за малки и големи пътнически кораби, се казва в мотивите на предложението.
Очаква се приветливата градска среда в района  да спомогне за развитието на туризма, твърдят експерти.
Ние бяхме запознати с това предложение 15 минути преди започване на комисията. Несериозно е, изрази възмущението си Аврам Тодоров от БСП.
Тодор Балабанов от ГЕРБ обаче отхвърли обвиненията и каза, че предишният кабинет е правел всичко възможно, за да отхвърли въпросната идея за парка, защото е дошла от Иван Портних.
Все пак съветниците се обединиха около становището, че проектът е добър и гласуваха със „за“ искането за предоставяне на държавните имоти.

Деян Балевски

Коментари

Новини Варна