IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
Общество
13:23 | 19 март 2014
Обновен: 21:10 | 15 май 2024

Пенсията ще може да се взема от всяка поща във Варненско

Пенсията ще може да се взема от всяка поща във Варненско

По материала работи: Златина Добрева
Пенсията ще може да се взема от всяка поща във Варненско

Пенсионерите и трудоустроените жители на Варненска област могат да получават пенсиите си от всеки клон на “Български пощи” от 7 май тази година. Това сподели шефът на държавното дружество Валентин Петков. В момента новата услуга се предлага тестово в две области - Варненска и Кърджалийска, като идеята е в най-скоро време да се покрие територията на цялата страна, уточни той.
Основната цел на държавното дружество е да са улеснят възрастните столичани, когато са на почивка на морето. Към момента пенсионерите могат да вземат пенсията си само от кварталната поща, което се явява проблем в подобна ситуация, смята Петков. Сега възрастните летовници ще могат да получат пенсията си от всяка една пощенска станция само срещу представяне на заявление и лична карта.
“Български пощи” имат намерение и да снабдяват с храни малките населени места в страната, където липсват магазини, разкри Петков. Държавното дружество иска още и да доставя лекарства срещу рецепта като куриерски пратки.

Коментари

Новини Варна