IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 20°
Общество
08:03 | 19 март 2014
Обновен: 11:14 | 15 април 2024

Жители на "Галата" искат директен автобус до Терапията и Военна болница

Жители на "Галата" искат директен автобус до Терапията и Военна болница

По материала работи: Златина Добрева
Жители на "Галата" искат директен автобус до Терапията и Военна болница

Жителите на местността Боровец и квартал „Галата“ искат маршрутът на автобус №12 да бъде променен. Това стана ясно от заседание на комисията по транспорт към варненския Общински съвет, на което бе разгледана докладна от кмета на район „Аспарухово” Йордан Николов.
Инициативен комитет, създаден за целта, предлага началната спирка на автобус №12 да бъде изместена от кв. “Аспарухово” в кв. „Галата“. Под искането са се подписали над 300 жители на най-южните части на Варна.
Причината е, че живеещите в Боровец и „Галата”, които са предимно възрастни хора, нямат директен транспорт до Терапията и Военноморска болница. На тях им се налага да сменят два автобуса, ако искат да стигнат до лечебните заведения. Именно заради това са отправили молба за промяна на маршрута на линия №12.
Общинските съветници решиха да изпратят предложението по компетентност до комисията по транспортни схеми, както и за становище до двете фирми “Транстриумф“ и „Градски транспорт“, които обслужват въпросната линия.

Коментари

Новини Варна