IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
Общество
14:39 | 18 март 2014
Обновен: 22:48 | 15 април 2024

Отбелязваме Деня на водата 22 март

Отбелязваме Деня на водата 22 март

По материала работи: Златина Добрева
Отбелязваме Деня на водата 22 март

Регионалната инспекция по околната среда и водите (РИОСВ) във Варна ще отбележи Световния ден на водата - 22 март, с участие в редица прояви. Международното мото на кампанията тази година е „Вода – Енергия“, а посланието на Министерството на околната среда и водите е „Всяка капка си струва“.
Утре от 10 часа в ЦДГ № 13 „Звездичка“ експерти от РИОСВ – Варна, ще участват в детския екоспектакъл „Водата около нас“ и беседа за водните ресурси и начините за тяхното опазване и съхраняване. По-късно от 13,30 часа в ОУ „Панайот Волов“ експерти от инспекцията ще участват в жури на състезание на тема „Водата – прекрасна и опасна“ с ученици от VII клас.
На 21 март 2014 г. от 11,30 часа в ОУ „Христо Ботев“ те ще проведат беседа с ученици от V и VI клас на тема „Опазване на водата“.
Световният ден на водата се провежда ежегодно с цел световната общност да се застъпи за устойчивото управление на водните ресурси и да привлече общественото внимание върху важността от наличие на прясна вода. Инициативата се поражда през 1992 г. на конференцията на Обединените нации „Екология и развитие”, проведена в Рио де Жанейро. Денят се отбелязва официално от 1993 г., като ежегодно се организират прояви в цял свят, посветени на водата.

Коментари

Новини Варна