IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 13°
Общество
13:54 | 17 март 2014
Обновен: 12:18 | 8 май 2024

Варна бе обявена за "Най-перспективен град"

Варна бе обявена за "Най-перспективен град"

По материала работи: Златина Добрева
Варна бе обявена за "Най-перспективен град"



Велико Търново и Бургас са най-добрите градове за живеене у нас за 2013-та година. Те са събрали еднакъв брой точки по 20-те критерия, на които се базира класацията. Старопрестолната ни столица печели приза за първи път в историята на класацията на Дарик и в. "24 часа", докато Бургас бе определен като най-доброто място за живеене за трети път и за втора поредна година.
Така за първи път в седемгодишната история на наградите – два града са първенците, а наградата на кметовете - Даниел Панов и Димитър Николов бе връчена лично от премиера Пламен Орешарски. Морската ни столица Варна получи наградата "Най-перспективен град" заради модернизацията на туристическата зона и плановете за разширяване на пристанището.
Призът за "Най-бързорастящ град" отиде в ръцете на кмета на Несебър Николай Димитров. Градът се отличава с висока раждаемост и голям брой сключени бракове. Победител в категорията "Най-добър малък град" стана Аксаково, област Варна, който през последните 10 г. е успял да се развие, и е водещ по критерия най-много привлечени евросредства на глава на населението. През 2013-та година София е бил "Най-добър бизнес град" и "Най-добър град за културен живот".
Като "Най-зелен град" беше отличен Кюстендил, а сръбският Димитровград взе наградата за "Най-добър български град извън пределите на страната".~

Коментари

Новини Варна