IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 16°
Общество
07:56 | 14 март 2014
Обновен: 03:41 | 3 май 2024

Читател алармира: Учителка пише двойки на верни тестове

Читател алармира: Учителка пише двойки на верни тестове

По материала работи: Златина Добрева
Читател алармира: Учителка пише двойки на верни тестове

Учителка по география е написала слаби оценки на учениците си, включително и на тези, които са се справили много добре с теста, който тя е дала на децата да решават. За това сигнализира читател в редакцията на „Черно море“ вчера. Той обясни, че племенникът му е седмокласник в ОУ „Черноризец Храбър“ и в сряда децата решили тест. По думите на седмокласника всички ученици в класа получили слаби оценки. Племенникът на нашия читател имал 15 верни отговора от общо 20 въпроса и също имал двойка. Мъжът твърди, че единият от въпросите бил коя е столицата на Япония. Детето отговорило Токио и това било сметнато за грешно.
Свързахме се с директора на ОУ „Черноризец Храбър“ Соня Стоянова, която на момента направи проверка на твърденията. Оказа се, че слаби оценки са писани не на всички ученици в класа, а на половината. Стоянова посочи, че е насрочила среща между нея и учителката по география за днес. На нея преподавателят ще трябва да донесе тестовете и да се аргументира защо са писани такива оценки. Стоянова обясни, че ще се провери дали е налице нередност. Тя посочи и че много от децата искат да кандидатстват в Трета природоматематическа гимназия и оценките им по география ще са много важни за приема. Директорката е категорична, че няма да се допуска да се пишат оценки на децата, различни от реалните, които заслужават, както и че ако се констатира нарушение, ще се вземат мерки. Стоянова коментира, че седмокласниците в училището са добри и интелигентни деца. Разбира се, възможно е написаните оценки да са напълно обективни и да отговарят на знанията на учениците. Преподавателят по география, от когото се оплака читателят, е външен лектор, който временно заема мястото на учителка, в момента в отпуск по майчинство.
Деница Литарска

Коментари

Новини Варна