IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 25°
Общество
17:54 | 12 ноември 2014
Обновен: 11:03 | 27 март 2024

Двама се отровиха със син спирт за горене

Единият е в кома и на командно дишане

По материала работи: Ставри Таргов
Двама се отровиха със син спирт за горене

Двама души са с остри интоксикации след консумация на син спирт за горене, който съдържа смъртоносния метилов алкохол. Единият е в реанимацията на УМБАЛ „Света Анна“ във Варна, научи в. „Черно море“ от изпълнителния директор проф. д-р Дико Бошнаков. Мъжът е на 57 г., инцидентът е станал в дома му. Той изпил голямо количество от спирта и изпаднал в кома. В момента е на командно дишане, като колегите правят всичко възможно да го спасят, каза проф. Бошнаков. На този етап е трудно да се дават каквито и да било прогнози, добави той.  
Вторият мъж е на 58 години. Той е настанен във Военноморската болница във Варна, съобщи началникът на клиниката по токсикология доц. Снежа Златева. При него категорично става дума за опит за самоубийство. Той смесил силно действащата отрова с голямо количество алкохол и изпаднал в кома и шок. Заради смъртоносния коктейл мъжът бе поставен веднага на диализа и състоянието му бе стабилизирано, обясни доц. Златева. Според нея пациентът има шансове да оцелее, въпреки че синият спирт е предизвикал сериозни проблеми със сърцето. Добре е, че близките му са реагирали веднага и са повикали линейка, каза още доц. Златева. Нейният съвет е хората, които имат роднини с депресия, да проявяват повече загриженост, за да се избегнат подобни опити за самоубийство.

Ставри Таргов

 

Коментари

Новини Варна