IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 15°
Общество
17:06 | 16 ноември 2014
Обновен: 20:15 | 17 април 2024

Болници наеха новозавършили медицински сестри и акушерки

УМБАЛ "Света Марина", УМБАЛ "Света Анна" и Военноморска болница осигуриха места за млади кадри

По материала работи: Ставри Таргов
От 202-ма абсолвенти 80 са отличници

Варненските болници осигуриха работа на медицинските сестри и акушерки от випуск 2014 на Медицинския университет във Варна. Това стана ясно на състоялата се в събота във Фестивалния и конгресен център тържествена церемония по повод дипломирането на студентите от Факултета по обществено здравеопазване.
Абсолвентите са общо 202-ма, като 80 от тях са отличници. УМБАЛ „Света Марина“ осигури 15  места на постоянен трудов договор за медицински сестри и обяви нови 8 за жени от същата специалност. УМБАЛ „Света Анна“ и Военноморската болница предоставиха по 3 работни  места на постоянен трудов договор за медицински сестри, а СБАГАЛ  „Проф. д-р Д. Стаматов“  покани всички абсолвенти от специалност „Акушерка“ да започнат работа в отделение по техен избор в болницата, както и абсолвенти от специалността „Медицинска сестра“  за работа в отделението по неонатология и в отделението по анестезиология и реанимация.
Илияна Христова от професионално направление „Обществено здраве“ и Мария Славова от „Здравни грижи“ получиха наградата “Отличник на випуск 2014”.

Черно море

Коментари

Новини Варна