IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 10°
Общество
14:45 | 19 февруари 2014
Обновен: 02:22 | 12 април 2024

Обявиха критериите за новите шефове в „Градски транспорт”

Обявиха критериите за новите шефове в „Градски транспорт”

По материала работи: Златина Добрева
Обявиха критериите за новите шефове в „Градски транспорт”

Обявиха критериите за избор на нови членове на Съвета на директорите на „Градски транспорт“ ЕАД. Те са публикувани в сайта на община Варна и всеки желаещ може да се запознае с тях. Рокадата в общинския превозвач бе наложена от напускането на Свилен Камбуров и Георги Казаков. Ексшефовете на „Градски транспорт“ хвърлиха оставки след редица скандали и обвинения в злоупотреби между тях и служители на фирмата. На последното си заседание местният парламент в града прие решение да назначи комисия и конкурс, с които да бъдат избрани новите членове на борда на директорите на общинския превозвач.
Кандидатите за вакантните позиции трябва да имат висше образование в областта на инженерните, икономическите или юридическите науки. Общият им трудов стаж трябва да е минимум 10 години. Изисква се още опит в областта на управлението на транспорта, включително минимум 2 години техническа експлоатация на МПС.
Мераклиите за директорския борд трябва да разработят и план за развитието на фирмата до края на 2014 г., като се има предвид тежкото финансово състояние на дружеството. В техен „плюс“ ще бъде и владеенето на чужд език, както и добрата компютърна грамотност. Кандидатите е хубаво да имат и различни квалификации в областта на транспорта.
Крайният срок за подаване на документи за участие в конкурса е 28-и този месец. Работна комисия ще разгледа документите по допустимост на 4 февруари, а два дни по-късно ще събеседва с одобрените за вакантните позиции.
Членовете на работната група бяха определени на последното заседание на Общинския съвет. Това са председателят на Общинския съвет Иван Луков, общинските съветници Николай Джагаров, Марио Шиваров, Меглен Тодоров, Владимир Тонев и шефът на дирекция „Общинска собственост“ Петко Бойновски.
Слав Велев

Коментари

Новини Варна