IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
Общество
12:34 | 19 февруари 2014
Обновен: 04:12 | 12 април 2024

Пропадна общото събрание на „ВиК“

Пропадна общото събрание на „ВиК“

По материала работи: Златина Добрева
Пропадна общото събрание на „ВиК“

Заради липса на кворум общото събрание на съдружниците на „ВиК – Варна, пропадна. Не дойде представител на държавата, която държи 51% от дяловете на водното дружество. На общото събрание имаше само представители на общините Варна (35% от акциите), Провадия (3%) и Суворово (1%). Управителят на водното дружество Валентин Вълканов откри общото събрание, допусна журналисти в залата и след това го закри поради отсъствието на представител на мажоритарния собственик – Министерството на регионалното развитие.
Това бе третото събрание, на което се очакваше  държавата да наложи Пламен Стоянов за управител на дружеството. През юли м.г. и в края на 2013 г. той беше избран от мажоритарния собственик противно на волята на част от акционерите в дружеството, синдикални организации, работници.
Последваха обжалвания на решенията в съда от страна на общините акционери във „ВиК“ и Вълканов остана на поста си. Служителите във водното дружество също застанаха зад досегашния си ръководител и не допуснаха Стоянов да седне в шефското кресло.
Изненадан съм и ми е трудно да си обясня отсъствието на представителя на държавата. Никой не ме е уведомил, че няма да дойде човек от МРР, коментира настоящият управител Валентин Вълканов. Той посочи, че в условията на събрания всеки месец фирмата работи трудно. Хората са разтревожени и се мобилизират трудно. Няма как да подам оставка, защото това не е предвидено в Търговския закон. Правим всичко възможно да мобилизираме хората. Заради големите температурни аномалии през зимата авариите бяха много. На този етап се справяме добре с тяхното отстраняване в срок, бе категоричен Вълканов. Той призна, че все още не знае какви са мотивите на държавата за смяната му. От юли досега никой не ми е казвал, че има някакви претенции по отношение на работата ми, каза още той. Неговото мнение е, че фирмата ще приключи финансовата 2013 г. на печалба.   Складовете са пълни с материали. Служителите  получават редовно заплати. Разполагаме с всичко необходимо да работим добре, ако нямаме притеснения, добави Вълканов.
Ставри Стефанов

Коментари

Новини Варна