IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 10°
Общество
14:39 | 7 февруари 2014
Обновен: 16:34 | 15 май 2024

Д-р Десислав Тасков е новият шеф на МБАЛ „Света Анна”

Д-р Десислав Тасков е новият шеф на МБАЛ „Света Анна”

По материала работи: Златина Добрева
Д-р Десислав Тасков е новият шеф на МБАЛ „Света Анна”

 


СТАВРИ ТАРГОВ


Новият съвет на директорите на МБАЛ „Света Анна” във Варна избра за изпълнителен директор д-р Десислав Тасков. При гласуването против е бил пълномощникът на община – Варна, представителят на община Вълчи дол се е въздържал, а всички останали акционери са били за.
Новият борд бе избран от Общото събрание на здравното заведение днес. Включени са двама нови членове. Това са д-р Десислав Тасков и д-р Ангелина Ангелова от отделението по хемодиализата. Третият член – досегашният представител на здравното министерство д-р Ирина Велинова, остава в борда. Новите двама членове заеха местата на освободените проф. д-р Дико Бошнаков и д-р Веселин Николов, досегашният изпълнителен директор на МБАЛ „Света Анна”. На заседанието на Общото събрание присъстваха над 90% от акционерите. Ще припомним, че бившата Окръжна болница е с 51% държавно участие. Останалите 49% са на 13-те общини в областта, като близо 34% са собственост на община Варна.
Ето какво каза д-р Десислав Тасков в първото си изявление като изпълнителен директор. „Първо, бих искал да заявя своята пълна подкрепа към д-р Веселин Николов и да му пожелая да продължава да се бори. С каквото можем да помогнем, лично аз и колегите в МБАЛ "Света Анна" ще го направим. Чакаме го сред нас. Бих искал да уверя колегите лекари, специалисти по здравни грижи, санитари, целия персонал на болницата, че ще направя всичко възможно за подобряване на условията на работа и за увеличаване на възнагражденията им, които поне малко да съответстват на труда, който полагат, и на натоварването, на което са подложени. МБАЛ "Света Анна" е лечебно заведение от национално значение, поемащо спешната помощ не само на Варна и областта, а и на целия Североизток, а ние лекарите знаем, че няма нищо по-трудно от спешната медицина. Уменията, които трябва да притежаваш, стресът и напрежението при обработването на тези случаи са многократно по-големи. Към нашите пациенти се обръщам с молба. Дайте ми малко време и ще видите промяната - и в алгоритъма на прием и в лечението в Спешния център, и в отношението на медицинския персонал към болните, а и в самия лечебен процес. Здравето няма цена и основните принципи на солидарност, социална ангажираност към хората, бърза, адекватна и компетентна лекарска намеса ще бъдат на първо място, каза още в изявлението д-р Тасков.
Д-р Десислав Тасков е роден във Варна. Завършил е IV езикова гимназия. Владее испански, английски и руски. Висшето си образование завършва в Медицинския университет – Варна. Придобива 2 специалности – урология и здравен мениджмънт.
От 2000 до 2004 г. е специализант в клиниката по урология в МБАЛ „Света Анна“. От 2004 до 2011 г. работи там като хирург – уролог. От 2011 г. досега е работил като лекар уролог в СБАЛОЗ „Д-р Марко Антонов Марков – Варна”. Женен, с 2 деца.

Коментари

Новини Варна