IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 18°
Общество
14:34 | 4 февруари 2014
Обновен: 16:41 | 15 май 2024

Варненци не чистят леда пред домовете си

Варненци не чистят леда пред домовете си

По материала работи: Златина Добрева
Варненци не чистят леда пред домовете си

Варненци масово не чистят пространствата пред жилищните си входове. Това установи репортерска проверка на „Черно море“.
Ледът, който остана след разтопения сняг, създава сериозни проблеми на минувачите. Много от тях умишлено избягват тротоарите, които са масово непочистени, и слизат на пътното платно.
Страх ме е да не ме удари някоя кола, но пък още повече ме е страх да не падна и да си счупя крака по заледения тротоар. Това ми се е случвало преди години и затова сега вървя по пътя, каза пред екипа ни Димитричка Димова, на 57 години. Тези, дето живеят на центъра, също да излизат и да чистят, нека помагат, не може така да вървим със страх, категорична е жената. Тя смята, че и общината трябва да задели пари, с които да се купува морска сол и да се ръси по всички тротоари. Както чистят пътя, така и горе, дето вървят пешеходците, какво им пречи, попита Димова. В интерес на истината почистването на тротоарите не е задължение на общината.
Едни от най-заледените места днес преди обяд бяха тротоарите по булевард „Сливница“, където са касите за плащане на енергията към „Енерго-Про”. Там хората буквално пъплеха по леда, за да се придвижват.
Има някои, които чистят буквално само стълбите пред блока си, нищо няма да им стане, ако хвърлят малко морска сол и настрани, защото е много хлъзгаво, каза Димитър Борисов, на 73 години. Той каза, че ситуацията пред блока му в един от крайните квартали е същата. Всеки се оплаква, а не излиза да почисти. И тези климатици непрекъснато капят и правят лед, добави Димитър.

Коментари

Новини Варна