IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 13°
Общество
14:36 | 29 януари 2014
Обновен: 16:32 | 15 май 2024

Обстановката в Полимери е овладяна

Обстановката в Полимери е овладяна

По материала работи: Златина Добрева
Обстановката в Полимери е овладяна

В Девня днес се проведе заседание на Щаба за изпълнение на Плана за защита при бедствия. Присъстваха представители на РИОСВ - Варна, ОУПБЗН-МВР Варна, РУП - Девня, Енерго-про, ВИК – Девня, и членове на щаба. Заседанието бе ръководено от кмета на община Девня Атанас Кузев и Иван Великов - областен управител на Варна. Направен бе обзор на предприетите аварийно-възстановителни работи. Докладвано бе, че в момента на заседанието на комисията, по принципа на скачените съдове се извършва прехвърляне на трихлоретан. На същия е направен анализ на пламната температура, която е 378 градуса, както и химическия състав. Установено е, че към момента същия не представлява опасност за населението на област Варна.
В хода на аварийно-възстановителните работи са описани всички химически вещества и смеси намиращи се на територията на „Полимери Инвест” АД и „Полимери” АД /в несъст./ и предстои тяхното извеждане и предаване за утилизация.
Предстои решаването на проблема с дихлоретана от страна на собствениците му.

Коментари

Новини Варна