IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 16°
Общество
15:53 | 8 февруари 2018
Обновен: 23:28 | 2 май 2024

Дигитална класна стая откриха в МГ

Разработването на иновацията е идея на бивши възпитаници на училището

По материала работи: Слав Велев
Дигитална класна стая откриха в МГ

Дигитална класна стая бе открита днес в Математическа гимназия „Д-р Петър Берон“. Разработването на иновацията е идея на Христо Карацанов  и Виктор Иванов (вече бивши възпитаници на гимназията) и Милен Мавродиев – учител по математика.

 

Дигиталната класна стая може да поеме до 24 ученика, работещи на уникалните тъч-скрийн маси с по два компютъра, които са свързани с общо три големи екрана.

„Големият замисъл е учебната среда да не обслужва само кабинета по информационни технологии и информатика. Чрез интегрирани уроци, чрез взаимно обединяване на силните страни в преподаването, тук се провеждат интегрирани уроци по различни учебни предмети“, сподели Павлин Петков, директор на Математическа гимназия „Петър Берон“.

Той благодари на кмета и на Община Варна за подкрепата за всички начинания на училището, включително за изучаване на китайски език.

 

Видео поздравление бе изпратено от Христо Карацанов, бивш ученик в МГ, в момента студент в Германия, един от инициаторите на този проект. "Поздравявам Ви за инициативата! Тази дигитална класна стая е поредно доказателство за креативността и инициативността  на екипа на училището.

Математическата гимназия е доказана школа за красиви умове, затова сме мотивирани да работим тези млади хора да останат тук и да сбъднат мечтите си във Варна. Вашето училище ни вдъхнови за инициативата "Варна в град на знанието", включително с изграждане на една нова съвременна сграда за гимназията, каквато заслужавате", обърна се кметът Иван Портних към учителите и учениците.

 

live.varna.bg

 

Четете още:  

Коментари

Новини Варна