IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
Общество
15:02 | 28 ноември 2014
Обновен: 09:18 | 20 април 2024

Директорите на училища и градини искат повече медицински персонал и лекарства

На среща в община Варна е обсъдена и необходимостта от допълни мерки за обезопасяване районите на школата във Варна

По материала работи: manager
Директорите на училища и градини искат повече медицински персонал и лекарства

Директорите на общинските детски градини и училища поискаха от общината да обезпечи школата във Варна с достатъчно медицински персонал. Те пожелаха още здравните кабинети да бъдат заредени с лекарства, да се обръща повече внимание на обслужването на малчуганите с диабет и да се повиши ефективността на работата на логопедите.

 

Това стана по време на обсъждането на формулата за разпределението на средствата по Бюджет 2015 на последното работно съвещание на специалистите от общинската дирекция „Младежки дейности и спорт“ и директорите на училища и детски градини във Варна.

 

По време на срещата бяха представени отделните компоненти по бюджета и тяхното финансово измерение. Дирекция „Образование, младежки дейности и спорт“ даде време на  директорите за осмисляне и анализиране на параметрите по бюджета и внасянето на допълнителни предложения, съобщиха от община Варна.

 

Предвид началото на отоплителния сезон и ниските температури, по време на срещата за пореден път бе обсъдено създаването на необходимата организация в учебните заведения за нормално протичане на учебния процес.

 

Дирекция „Образование, младежки дейности и спорт“ информира директорите на училища, че при сигнали за ниски температури, РЗИ ще информира Община Варна за резултата от всяка направена проверка.

 

На срещата бе обсъдена и необходимостта от допълни мерки за обезопасяване районите на училищата.

 

Черно море

Коментари

Новини Варна