IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 11°
Общество
12:10 | 29 ноември 2014
Обновен: 19:39 | 18 април 2024

Варненското АГ се нуждае от нов ултразвук за неонатологичното отделение

Специализирана болница по акушерство и гинекология във Варна се нуждае от нов ултразвук за неонатологичното отделение.

По материала работи: manager
Варненското АГ се нуждае от нов ултразвук за неонатологичното отделение

Варна се нуждае от нов ултразвук за неонатологичното отделение, с който да се диагностицират аномалии и различни процеси на децата в отделението. Това каза за Радио „Фокус” – Варна управителят на лечебното заведение.

Ултразвукът, с който разполага отделението, е по-стар и е необходимо да бъде заменен с по-модерна апаратура. Лечебното заведение си нуждае и от апаратура за интензивното детско отделение и реанимационните отделения в болницата, каза още д-р Минков. Лечебното заведение е получило като дарение от кампанията на Българската Коледа 2013/2014 година апарат за отоакустични емисии. Д-р Минков обясни, че това е апарат за ранен скрининг на слуха при новородени. Той спомага за ранното откриване на проблем при бебетата, за да може на ранен етап да се открие евентуален проблем у децата. Д-р Минков изрази надежда, че и през настоящата кампания ще бъдат отделени средства за нова апаратура, която да бъде дарена на болницата.

 

Коментари

Новини Варна