IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 11°
Общество
14:59 | 23 януари 2014
Обновен: 00:01 | 27 април 2024

Още 2 училища излизат в грипна ваканция във Варна и областта

Още 2 училища излизат в грипна ваканция във Варна и областта

По материала работи: Златина Добрева
Гимназисти отидоха на училище през ваканцията

След СОУ „Св. Климент Охридски” в Дългопол още 2 училища във Варна и областта излязоха в грипна ваканция. От РЗИ – Варна, са издадени предписания учебният процес в ОУ „Константин Арабаджиев“ и в ОУ „Св. Климент Охридски“ в село Константиново да бъде преустановен до 28 януари включително. От 3 дни там се наблюдава трайна тенденция за повишаване на заболяемостта, съобщи директорът на РЗИ д-р Божанка Георгиева.
В ОУ „Константин Арабаджиев“ процентът на болните деца е 37, съобщи директорът Нели Касабова. Тя посочи, че са болни и няколко от учителите. 30% са болните деца в ОУ „Св. Климент Охридски“ в село Константиново, съобщи директорът Ивелина Георгиева. В школото няма болни учители.
Други 3 училища са на границата за обявяване на грипна ваканция. Това са СОУ „Любен Каравелов“, III ОУ „Ангел Кънчев“ и ОУ „Отец Паисий“ във Варна, каза д-р Божанка Георгиева. Там процентът на отсъстващите ученици е около 25.
12 учители и трима служители от непедагогическия персонал са заболели от грип в 8 СОУПЧЕ „А. С. Пушкин“. Това са малко повече от 10% от учителите, съобщи директорът на училището Светлан Илиев. Болните ученици са 140 от общо 1500. Илиев посочи, че отсъствието на толкова голям процент от учителите сериозно затруднява работата. Назначени са 5 външни лектори по химия, немски, руски, математика и учител начален етап. Въпреки затруднената организация на учебния процес досега не е имало свободен час в училището. Директорът сподели, и че много от учениците посещават занятия болни. Причината е, че срокът е към края си и сега се правят контролни и се оформят оценки. Болните ученици обаче заразяват съучениците си и учителите.
Деница Литарска

Коментари

Новини Варна