IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
Общество
14:34 | 21 януари 2014
Обновен: 15:47 | 12 април 2024

Възстановяват решетките на шахтите

Възстановяват решетките на шахтите

По материала работи: Златина Добрева
Възстановяват решетките на шахтите

Възстановяване на решетките на отводнителните шахти по пътните артерии стартира община Варна в началото на следващата седмица. Решетките са полимеро-бетонни и не представляват интерес за крадците.
През последните седмици проблемът с кражбите на чугунени решетки от дъждовно-приемните шахти ескалира. Само за този месец са откраднати 441 броя. Ежедневно в общината се обработват такива сигнали, правят се огледи на място. Стремежът е в районите на детски градини, ясли и други места със силен човекопоток да се реагира най-бързо с цел избягване на злополуки, съобщиха от общината.
Загубите от кражбите на решетки възлизат на 25 000 лева. За миналата година са подменени общо 861 броя, като само през ноември и декември броят им е 230. През август тази година ще се актуализира договора със застрахователя, като решетките ще бъдат включени в него, за да може общината да получава компенсация за застрахователно събитие при евентуалната им кражба.
Общината е уведомила съответните полицейски управления за това, че през последните седмици кражбите са зачестили.

Коментари

Новини Варна