IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 19°
Общество
07:27 | 18 януари 2014
Обновен: 03:48 | 25 април 2024

Намериха дом на изоставените близнаци

Намериха дом на изоставените близнаци

По материала работи: Златина Добрева
Намериха дом на изоставените близнаци

Изоставените във Варна близначета вече имат свое приемно семейство. За тях се грижат семейство Мусови от село Оборище, община Вълчи дол. Фамилията е избрана от социалните, тъй като има опит в отглеждането на деца. В момента в дома на Мусови се намират още 3 бебета.
"Не, въобще не ми тежи. На мен ми е хубаво и нощем колкото пъти да стана, въобще не ми е трудно", каза пред bTV новата майка на децата Анифе Мусова.
Предстои до седмица близнаците да бъдат вписани в регистъра за осиновяване.
Агенция "Черно море" първа съобщи, че се търси приемно семейство за изоставени във Варна близнаци.
Децата са родени в средата на декември м.г., но тъй като са недоносени, са отглеждани близо месец в специализирано отделение по неонатология.
"Търсихме приемни родители от Варна и Аксаково, но засега няма желаещи. Затова разширихме търсенето и в други съседни райони като Добрич, Търговище, Шумен и други", каза преди седмица пред chernomore.bg Анна Конукова - ръководител на отдела за закрила на детето към дирекция „Социално подпомагане“ - Варна.
След като публикувахме новината, тя обиколи интернет пространството, "заля"не само новинарските сайтове, но и социалните мрежи. Съдбата на изоставените деца трогна много хора и намирането на дом за тях не закъсня. Седмица по-късно резултатът е налице.

Коментари

Новини Варна