IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 10°
Общество
16:09 | 14 януари 2014
Обновен: 15:54 | 19 април 2024

Общинският съвет не иска новите назначения в МБАЛ "Св. Анна"

Общинският съвет не иска новите назначения в МБАЛ "Св. Анна"

По материала работи: Борис Проданов
Общинският съвет не иска новите назначения в МБАЛ "Св. Анна"

Общинският съвет във Варна се обедини против новите назначения в Съвета на директорите на МБАЛ "Св. Анна". Местните народни избраници упълномощиха представителя си в Общото събрание Ивайло Бояджиев да гласува против предложените от Държавата две кандидатури за членове на управляващия орган на болницата. Това са началника на отделението по диализа д-р Ангелина Ангелова и уролога д-р Десислав Тасков, като един от двамата лекари ще заеме поста на досегашния директор на лечебното заведение д-р Веселин Николов. Изборът е насрочен за 7 февруари.
Рядко общинските съветници от различните политически групи в местния парламент се обединяват около дадено решение, като в случая със смяната на директорския пост в една от най-големите болници във Варна. Общинският съвет държи миноритарния дял от 49% в собствеността на дружеството, но именно Община Варна е най-големия инвеститор в болницата.
Слав Велев

Коментари

Новини Варна