IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 14°
Общество
18:55 | 1 декември 2014
Обновен: 23:29 | 24 април 2024

Общината зове: Сигнализирайте на тел. 112 за бездомни

Едва 9 места са останали в Приюта за временно настаняване на бездомни и социалнослаби лица във Варна

По материала работи: Юлиян Атанасов
Общината зове: Сигнализирайте на тел. 112 за бездомни

 

 

Приютът за временно настаняване на бездомни и социалнослаби лица, който се намира на ул. „Петко Стайнов“ във Варна, работи, съобщиха от общинската дирекция „Социални дейности“.
От местната администрация призовават гражданите, ако забележат бездомник, да подадат сигнал на тел. 112 или на дежурния в общината.
Приютът е ремонтиран и оборудван, капацитетът му е 30 места, но при необходимост могат да се настанят още 40 души. В момента там са настанени 31 души.
В него бездомните получават еднократно хранене от безплатна трапезария от понеделник до петък, ползване на оборудвано легло, баня и тоалет в спалното помещение, доболнична помощ и съдействие за спешна медицинска и стоматологична помощ, избор на личен лекар, съдействие за издаване на документи за самоличност, подготовка и подаване на документи за пенсия пред НОИ, подготовка на документи за явяване пред ТЕЛК, съдействие за намиране на работа чрез Бюрото по труда и др.
Училища, детски градини и ясли са снабдени с гориво, в социалните звена също е създадена необходимата организация за зимния сезон, добавят още от пресслужбата на община Варна.~

 

Коментари

Новини Варна