IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
Общество
06:53 | 9 януари 2014
Обновен: 23:31 | 26 април 2024

Няма осиновители за животните от Зоокъта

Няма осиновители за животните от Зоокъта

По материала работи: Златина Добрева
Няма осиновители за животните от Зоокъта

До момента няма желаещи да осиновят нито едно животно от Зоокъта. Това съобщи пред „Черно море“ директорът Иванка Стоянова. Тя не може да обясни причините за това.
Хората трябва да бъдат спокойни, че евентуалните суми, които дарят за осиновените животни, ще отидат по предназначение, каза Стоянова. Тя допълни, че Зоокътът е общинска фирма и законите се спазват стриктно.
Евентуалните дарители подписват специална декларация за какво точно да бъдат инвестирани парите им. Това може да е за храна, играчки, цветя за Зоокъта или нещо друго, обясни Иванка Стоянова. Парите се харчат точно по предназначение. Не е задължително да се даряват големи суми, може и по-малки – 20 лева, 50 лева, разясни Стоянова.
Близо 500 000 лева е бил бюджетът на Зоокъта през 2013 г. През тази година ще искаме увеличение на средствата и най-вече за повече материали, добави Стоянова.
Тя разкри, че документите за изграждането на Спасителния център за животни се придвижват по институциите. Това ще бъде място за бедстващи животински видове, но няма всеки гражданин да ни ги носи, а специалисти от инспекцията по околна среда първо ще установяват проблема и после ще ги настаняват при нас, добави Иванка Стоянова.
Деян Михайлов

Коментари

Новини Варна