IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 18°
Общество
08:53 | 3 януари 2014
Обновен: 10:28 | 27 март 2024

Общинският детски комплекс изпрати най-успешната година от десетилетие насам

Общинският детски комплекс изпрати най-успешната година от десетилетие насам

По материала работи: Златина Добрева
Общинският детски комплекс изпрати най-успешната година от десетилетие насам

2013-а бе повече от успешна за Общински детски комплекс – Варна, посочи пред „Черно море“ директорът на звеното Монка Николова (на снимката). Тя заема този пост от 9 години и сподели, че за това време не помни година, която да е била белязана с толкова много успехи и значими събития, както изминалата. Николова припомни, че тогава бяха чествани няколко много значими годишнини за ОДК. Най-важната бе отбелязването на 60 години от организирането на извънучилищна дейност във Варна, която бе на 11 май. За нея бе събрана и голяма изложба от афиши, плакати, медали, купи и други материали, свидетелстващи за успеха на варненските ученици.
През 2013 г. ОДК отпразнува още няколко годишнини. Повод за радост бе 60-годишният юбилей от създаването на хор „Добри Христов“, а Детско-юношеският театър „Златното ключе“ навърши 40 години. Малки и големи събра и честването на 50-години от създаването на вокален ансамбъл „Сребърни звънчета“ и 20 години на ОДК. През 2013 г. се проведе и открит педагогически съвет, в който се включиха представители на 5 поколения, всички свързали живота си с извънучилищната дейност. През 2013 г. бяха връчени и редица награди на преподаватели и художествени ръководители в ОДК. Комплексът получи и Награда „Варна“ за колекетив на годината. Бе издадена и книгата „Делото на основателите в сигурни ръце“, която разкрива историята на звеното. Годината приключи с пищен коледен концерт с участието на всички школи. ОДК е най-голямото училище за свободно време, коментира Монка Николова. Тя посочи, че в него има 2600 деца и едва 30 учители.
Не малко събития са залегнали и в календара на звеното за 2014 г., разкри Николова. През февруари предстои провеждането на открит педагогически съвет, на който са поканени всички, които се интересуват от извънчулищни дейности. Форумът тази година ще бъде насочен към духовното здраве на децата. ОДК ще организира и 7 национални конкурса, включени в програмата на Министерството на образованието и науката, както и 2 общински и един регионален. В края на март предстои и отбелязването на 20 години от създаването на национален конкурс „Диньо Маринов“, разкри още Монка Николова. Тя посочи и че всяка една от школите има изключителен богат календарен план за тази година.
Деница Литарска

Коментари

Новини Варна