Варна 12°
fallback
Общество
11:19 | 14 май 2018
Обновен: 23:07 | 28 април 2024

Новия път на коприната обсъждат световни експерти във Варна

Над 300 представители на изявени световни компании от морския бранш от близо 20 държави ще вземат участие в престижното събитие

По материала работи: Ставри Таргов

Инициативата „Eдин пояс, eдин път“, известна като Новия път на коприната, ще бъде сред основните теми, които ще бъдат обсъдени от световни специалисти в морския бранш по време на 7-ата международна конференция-изложение „Пристанища и корабоплаване по Черно море 2018“. Събитието ще се проведе под егидата на ДП „Пристанищна инфраструктура“ във Варна от 21 до 23 май 2018 г.

 

България е важна пресечна точка за световната логистика, а морските ни пристанища в Бургас и Варна вече са в обхвата на дългосрочната стратегия на Китай за развитие на „пътя на коприната“. В тази връзка се очаква те да се превърнат в буферни хъбове за стоки, идващи от Близкия изток и Централна и Югозападна Азия.

 

Предстоящата конференция ще даде възможност да се обсъдят очакванията и плановете в тази насока, както и да се прецени какви да са бъдещите стъпки на развитие.

 

Над 300 представители на изявени световни компании от морския бранш от близо 20 държави ще вземат участие в престижното събитие. Конференцията предоставя отлична възможност за обмен на световно ноу-хау и успешни практики, а изложението ще бъде поле за изява на водещи експерти в областта на пристанищата, корабоплаването и транспортната логистика, които ще представят най-съвременните технологии в областта на пристанищната индустрия и информационните технологии.

 

 

В рамките на форума ДП „Пристанищна инфраструктура“ ще представи своите постижения в областта на развитието на морския транспорт – изграждането на едни от най-съвременните системи за управление на корабния трафик, въвеждането на електронното управление в морския и речния транспорт – системите Single Window по море и река, както и предстоящото внедряване на системата за електронен обмен на информация в българските пристанища /Port Community System – PCS/.

 

 

7th Black Sea Ports & Shipping 2018 е най-голямото събитие в областта на корабоплаването за Черноморския регион и едно от най-големите и най-престижни международни събития в областта на морския транспорт в световен мащаб.

 

Eмблематичният форум ще се проведе за първи път в България като признание за постиженията на ДППИ в областта на модернизирането на българските пристанища и на морския транспорт у нас.

Черно море

 

Автор на статията:
Ставри Таргов
0 коментара
fallback
fallback