IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
Общество
17:50 | 12 декември 2014
Обновен: 13:51 | 7 април 2024

Социалнослаби ще ходят безплатно на кино и театър

Предвижда се и изграждането на 5 сцени за художествена самодейност на хората, ползващи социални услуги

По материала работи: Ставри Таргов
Социалнослаби ще ходят безплатно на кино и театър

725 възрастни и деца в неравностойно положение ще посещават безплатно театрални и оперни постановки догодина. Това реши на своето заседание днес комисията по социални дейности и жилищна политика към Общинския съвет във Варна. Във връзка с това тя прие културна програма за потребителите на социални услуги на територията на общината, за която ще бъдат отпуснати 2 600 лв. Парите са за закупуване на 725 билета, от които 325 ще са възрастни хора от различни социални заведения, 400 – за деца в риск.
Взето бе и решение за изграждане на постоянни сцени в петте района на града, адаптирани за потребителите на социални услуги, на които те ще представят подготвени от тях програми. Идеята е тези хора да бъдат по-често сред обществото и да представят своите артистични заложби. Сцените могат да се използват за различни мероприятия във връзка и с обявяването на Варна за Европейската младежка столица през 2017 г., бе подчертано на социалната комисия.  

Ставри Таргов

Коментари

Новини Варна