IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 13°
Общество
09:09 | 22 юни 2018
Обновен: 09:34 | 28 април 2024

Част от улица във Варна пропадна в изкоп на строеж (ОБНОВЕНА)

По материала работи: Слав Велев
Част от улица във Варна пропадна в изкоп на строеж  (ОБНОВЕНА)

6-метров участък от улица в центъра на Варна пропадна в изкоп на строеж на нова сграда. При инцидента, заедно със свличането е паднало и голямо дърво, намиращо се на границата на изкопа и улицата. Част от сградите в съседство са останали без ток. За щастие няма пострадали. Живеещите в съседните сгради са евакуирани от екипите на Регионалната дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“, а съседите търсят обяснение за случилото се.

 

 „Стана изведнъж. Просто се чу един тътен и пропадна и пътя и дървото“, каза за медийна група „Черно море“ Петя Божкова, живееща в непосредствена близост. Жената изрази благодарност към бързите действия на екип от Пожарна безопасност, които са евакуирали възрастна жена от горните етажи.

 

 „Някакъв пукот се чу. Обърнах се, върнах се. 10 – 15 кв/м от асфалта се свлече и след 1-2 мин. цялото дърво тръгна. Добре, че падна в другата посока. Можеше да направи голяма беля, защото то е около 20 м. дърво“, сподели Ради Георгиев, според който „вината определено е в строежа, тъй като подпочвени води текат близо вече месец.“

 

Сигнал за инцидента е получен около 18:30 на 21 юни, съобщиха от полицията във Варна. Отдел „Строителен контрол“ към дирекция „Управление на сигурността и контрол по обществения ред“ към Община Варна са направили проверка по случая. Установено е, че за обекта има издадено разрешение за строеж от тази година. Той обаче не е в тяхната компетенция, тъй като е трета категория и е изцяло в правомощията на Регионалната дирекция за национален строителен контрол. От ВиК обясниха, че проблемът не се дължи на канализационен проблем. По думите им аварията е отстранена своевременно.  Причините за инцидента все още се изясняват.

 

ЕМИЛ ДАМЯНОВ

 

 

 

 

 

Снимки: ПЛАМЕН ГУТИНОВ

Коментари

Новини Варна