IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
Общество
15:28 | 7 септември 2018
Обновен: 17:04 | 20 април 2024

Кои ще бъдат най-желаните паралелки през предстоящата учебна година във Варна?

МОН е заложило много дейности и средства за превръщане на училището в приобщена среда, както за семействата, така и за учениците

По материала работи: Слав Велев
Кои ще бъдат най-желаните паралелки през предстоящата учебна година във Варна?

Най-желани за предстоящата година са паралелките с чуждоезиков и природо-математически профил, както и специалности в сферата на информатиката и компютрите. Това каза за ТВ Черно море началникът на Регионалното управление на образованието Венцислава Генова.

 

 

Около 4000 първокласници ще влязат в класните стаи във Варна през предстоящата учебна година. И през тази година приоритет на Министерството на образованието и науката е прибиране и задържане на учениците в училище, като за целта са заложени много дейности и средства за превръщане на училището в приобщена среда, както за семействата, така и за учениците, поясни Генова.

 

Веднъж  върнати в класната стая учениците трябва да бъдат задържани там. Целта е да се повишават резултатите от тяхното обучение и да се задържи интересът им, защото по думите й няма смисъл да се обхождат домовете, да се прибират децата в училище и малко след това отново да напускат системата.

 

 

„Най-желани са паралелките с чуждоезиков и природо-математически профил, а от професиите всички онези специалности, които са в сферата на информатиката, на компютрите и това е естествено, защото натам върви целият свят“, отбеляза началникът на РУО - Варна.

 

 

Генова допълни, че през последните няколко години няма драстични промени в броя на първокласниците, като през предстоящата учебна година те ще бъдат около 4000. Точният им брой ще стане ясен на 17 септември.

 

ЕМИЛ ДАМЯНОВ

Коментари

Новини Варна