IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 16°
Общество
14:23 | 9 октомври 2018
Обновен: 10:37 | 30 април 2024

Минен ловец „Цибър“ отплава на 39-дневна мисия

В Пункт за базиране Варна се състоя и ритуал по откриване на възстановено хелингово съоръжение

По материала работи: Слав Велев
Молебен за здравето на екипажа бе отслужен на минен „Ловец „Цибър“

 

Минен ловец „Цибър“ отплава на 39-дневна задгранична мисия. Като част от втората постоянна противоминна група кораби на НАТО той ще участва в учението на ВМС на Турция „Nusret“ в Егейско море и в българо-румънското учение „Посейдон 2018“. Ритуалът се състоя в Пункт за базиране Варна.

 

Мисията на „Цибър“ ще продължи до 16 ноември т.г., разказа капитан III ранг Лъчезар Иванов. Във втора група на НАТО влизат кораби от противоминните сили на държавите членки на алианса като Гърция, Турция, Италия, Франция. За този период „Цибър“ ще извърши преход от Варна до Измир, където съвместно с другите кораби участници ще проведе противоминно учение в страната домакин. След това корабът ни ще се отправи към Грузия. По време на прехода „Цибър“ ще презареди с гориво и хранителни продукти в Чанак кале, Турция. Ние сме напълно съвместими с корабите на НАТО, а екипажът ни от 45 души е напълно готов за изпълнение на задачите, бе категоричен кап. III ранг Иванов.

В Пункт за базиране Варна се състоя и ритуал по откриване на възстановено хелингово съоръжение.

 

 

В Пункт за базиране Варна се състоя и ритуал по откриване на възстановено хелингово съоръжение.

 

 

НИНА РУСКОВА

СТАВРИ СТЕФАНОВ

 

Снимки ПЛАМЕН ГУТИНОВ

 

 

Коментари

Новини Варна