IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 10°
Общество
15:59 | 9 януари 2015
Обновен: 18:01 | 10 април 2024

Майсторът бай Илия Костов ще консултира кмета за ремонта на центъра

Възрастният мъж, който прави безвъзмездно пътеки и детски площадки в кв. "Младост", бе награден от Иван Портних с плакет и компютър

По материала работи: Златина Добрева
Майсторът бай Илия Костов ще консултира кмета за ремонта на центъра

Майсторът бай Илия Костов, който гради безвъзмездно пътеки в кв. "Младост", ще е консултант на кмета Иван Портних за ремонта на центъра на Варна. Днес градоначалникът награди Илия Костов с почетен плакет на общината и официалния й календар. Майсторът получи като подарък и лаптоп, с който да може да общува с внука си, който живее в руския град Орел.
Бай Илия направи сам над един километър пътека в "Младост" от стари тротоарни плочки. По думите му той ползва такава технология на поставянето на плочите, че те не помръдват за разлика от тези на центъра.
Майсторът е на 69 г. и е работил около 12 г. в Русия. Понастоящем там живее внука му Кирил, който тази година ще навърши 5 г.
Идната седмица Илия Костов и кметът Иван Портних ще инспектират заедно ремонта на площад "Независимост". Така, като се запознае по-подборно с работата на строителните екипи, пенсионерът ще може да даде своите препоръки.
Пред журналисти той обясни, че например мрежата, която е поставена в момента, не трябва да стои по този начин. Важен е и начинът, по който се редят плочките и какво точно се слага под тях. През пролетта, когато ще стартира и проектът за обновяване на пешеходните зони в Морската градина, бай Илия отново ще се включи със своите вещи препоръки.
Според него дърветата около сцена "Раковината" трябва да бъдат подрязани, за да има по-добра видимост към естрадата. Това бе само една от идеите му за възстановяването на историческата част на Морската градина. Той обеща, че ще посочи и други неща, които се нуждаят от ремонт и разкрасяване в приморския парк.

Пламен Янков

Снимки Пламен Гутинов

Коментари

Новини Варна