IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 13°
Общество
08:17 | 2 юли 2014
Обновен: 13:27 | 17 април 2024

РЗИ: Няма регистрирани случаи на хепатит А в "Аспарухово"

РЗИ: Няма регистрирани случаи на хепатит А в "Аспарухово"

По материала работи: Златина Добрева
РЗИ: Няма регистрирани случаи на хепатит А в "Аспарухово"

„Морската вода не може да бъде фактор за разпространение на вирусен хепатит А. В  квартал "Аспарухово" няма нито един новорегистриран болен с хепатит А, салмонелоза или друго подобно заболяване“, заяви д-р Светла Станева - и.д. директор на Регионалната здравна инспекция във Варна, по време на днешното заседание на общинския кризисен щаб.
Д-р Станева съобщи, че досега са изследвани 7 души от района и няма данни за опасност от разпространение на зараза. Всеки, за който възникнат съмнения за подобно заболяване, ще бъде изследван безплатно от здравната инспекция.  Оттам са категорични, че пробите на водата в квартала и града са в норма и тя може да се ползва за питейни и битови нужди.
Дезинфекцията на обществените сгради и улиците в Аспарухово продължава. На домакинствата са раздадени препарати и указания за тяхното прилагане. На страницата на РЗИ-Варна са публикувани и допълнителни инструкции, съобщи д-р Станева.

Коментари

Новини Варна