IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна
Общество
05:57 | 9 юли 2014
Обновен: 01:33 | 11 декември 2023

Морска администрация търси началник

Морска администрация търси началник

По материала работи: Златина Добрева
Морска администрация търси началник

Конкурси за над 70 незаети работни места е обявила държавната администрация
Дирекция „Морска администрация” – Варна, си търси началник на отдел „Квалификация и регистрация на морски лица”. Той ще се занимава с контрол и управление на дейностите свързани с учебните заведения, подготвящи морски кадри, с провеждане на изпити за придобиване на правоспособности и за повишаване квалификацията на морските лица и снабдяването им с документи, съгласно действащата нормативна база.
Изискваната минимална степен на завършено образование за длъжността е магистър, с поне четири години професионален опит в областта на корабоплаването на длъжност от оперативно или управленско ниво или на длъжност, свързана с процеса по обучение и квалификация на морски лица.
Изискват се и компетентност, свързана с познания по нормативни актове в областта на обучението и квалификацията на морските лица, компютърна грамотност и добро владеене на английски език. Може би мястото е вакантно заради широките граници на месечното възнаграждение, определено за длъжността - от 430 до 1600 лв.
От 360 до 1200 лв. пък може да е заплатата на кандидатстващите за длъжността „Главен експерт в териториалната администрация и в териториалните звена” - сектор „Военни клубове”; отдел „Военно-почивно дело” - Варна; Главна дирекция „Управление на военно-почивното дело”. Кандидатите за тази длъжност трябва да имат минимална образователна степен бакалавър в областта на хуманитарните, социалните, стопанските или правните науки и 2 години професионален опит.
Конкурси за над 70 незаети работни места е обявила държавната администрация. Освен традиционните обяви за младши експерти на сайта на административния регистър са обявени конкурси за главни експерти, началници на отдели в различни звена, а също така и за главни юрисконсулти. Глад за кадри се усеща дори и в митниците, и то на ниво началник на митнически пункт и митническо бюро.
Маня Петрова

Коментари

Новини Варна