IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 36°
Общество
13:17 | 14 януари 2015
Обновен: 05:03 | 25 юни 2024

Кучкарникът в Каменар пак отваря врати за доброволци

Приемният ден е събота - 17 януари

По материала работи: Златина Добрева
Кучкарникът в Каменар пак отваря врати за доброволци

Общинският приемник за безстопанствени кучета в село Каменар ще бъде отворен за доброволци на 17 януари - събота, за да могат повече желаещи да се възползват от възможността за подпомагане дейностите на звеното в почивния ден, съобщиха от ръководството на приемника.
По правилник външни лица имат достъп на територията на ОПБК всеки ден от 8.30 до 15.30 ч., с изключение на официалните празници. Те са длъжни да информират управителя или упълномощено от него лице за целта на посещението.
Представителите на юридически лица са длъжни да представят актуални документи за принадлежността си към съответната организация, а от приемника водят регистър на лицата, посетили приюта и на дейностите, които те вършат доброволно.
По време на престоя си в приюта посетителите са придружавани от служител, а свободният достъп на граждани във връзка с осиновяване на куче е в рамките на установеното работно време.
С цел осигуряване на нормално протичане на работния процес определеното време за индивидуален престой на външни лица е до 60 минути. При определени обстоятелства, свързани с безопасността и спокойствието на животните, управителят на приюта и ветеринарният лекар могат да разрешат и по-дълъг престой. Броят на посетителите не трябва да надхвърля 5 човека на придружаващ ги служител.
Външните лица отговарят за безопасността на кучетата, както и за собствената си безопасност.
Забранява се храненето на животни, с изключение на случаите, когато храната е предоставена от приюта и се извършва под наблюдението на служител на приюта.
Конкретните предложения за съвместна дейност с неправителствени организации, касаеща приюта, се оформят писмено и се входират в деловодството на община Варна. В тях се определят параметрите на взаимодействие: целите, действията, отговорностите и финансовите ангажименти на страните. В срок от 7 дни предложенията се обсъждат от ръководството на общинската администрация, преценява се обезпечеността със служители на приюта и в случай на необходимост се изисква становище на финансовите служби. Приетите предложения се предоставят в дирекция „Правно - нормативно обслужване” за прецизиране и оформяне в нормативен вид и подготовка за подписване от страните и се реализират след разрешение на ресорния заместник-кмет.
Дарения на средства за приемника се превеждат по банкова сметка или в касата на община Варна. Когато се получават дарения в натура, те се удостоверяват чрез декларация за дарение, протоколи с натурални измерители и стойности по фактури за извършените от дарителя разходи. При липса на фактура или друг документ, удостоверяващ произхода на дарението, то не се приема. За дарената храна се изисква сертификат за качество или друг документ, доказващ произход и качество на храната, уточняват от община Варна.

Коментари

Новини Варна