Варна 16°
fallback
Общество
16:03 | 17 април 2019
Обновен: 11:38 | 6 май 2024

133 варненци ще получат еднократна помощ

Четирима абитуриенти сираци ще посрещнат бала си с по 500 лв.

По материала работи: Слав Велев

Отпускат еднократни социални помощи за 133 варненци на обща стойност 38 750 лв.  Това решиха на свое заседание членовете на ПК „Социални дейности и жилищна политика“. От подкрепата ще се възползват четири деца, лишени от родителска грижа и сираци, които ще получат по 500 лв. за абитуриентския си бал.  

 

Съветниците приеха и Годишния план за развитие на социалните услуги в община Варна за 2020 г., в който са включени общо 83 услуги. Част от тях, които досега са били финансирани със средства от общинския бюджет, ще станат държавно-делегирана дейност. Това ще спести на местната хазна около 1 млн. лева, стана ясно на заседанието.

 

По време на дискусията бе изтъкнато, че част от социалните центрове в общината работят много над капацитета си. По тази причина съветниците възложиха на социалната дирекция в Община Варна да направи анализ колко от центровете имат листа на чакащите и какви са възможностите за дофинансиране. Предложено бе там, където капацитетът е надвишен с над 20%, общината да отпусне допълнителни финансови средства. Евентуално решение ще бъде взето   на по-късен етап след разглеждане и обсъждане на направения анализ.

 

Маркировка ще показва откъде идва агнешкото ни за Великден

Записват за прегледи за рак на гърдата във Варна

Автор на статията:
Слав Велев
0 коментара
fallback
fallback