IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 25°
Общество
08:47 | 18 септември 2014
Обновен: 00:29 | 10 април 2024

Варна ще обучава други общини в превенцията на ХИВ/СПИН

Варна ще обучава други общини в превенцията на ХИВ/СПИН

По материала работи: Златина Добрева
Варна ще обучава други общини в превенцията на ХИВ/СПИН

Представители на община Варна ще обучават специалисти от 10-те най-големи български общини как се разработват и реализират превантивни политики в дейностите по превенция и контрол на ХИВ/СПИН. Това ще стане утре в София, по време на Национална среща по Програма „Превенция и контрол на ХИВ/СПИН“, организирана от Министерството на здравеопазването и НСОРБ. Програмата, финансирана от Глобалния фонд за борба със СПИН, туберкулоза и малария, е първата мащабна здравно-образователна система, пример за добро сътрудничество между държавата, общините и неправителствения сектор.
Общинският координатор във Варна - Светлана Коева, директор на дирекция „Превенции“, е поканена да представи добрите практики при разработване и реализиране на общински превантивни политики и резултатите от дейността на организациите в морския град. Община Варна реализира програмата от 10 години и получи най-висока оценка за развитието и реализирането на местна политика по превенция на ХИВ/СПИН на местно ниво.

Коментари

Новини Варна