IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 11°
Общество
06:09 | 19 септември 2014
Обновен: 04:33 | 19 април 2024

Учени вадят на показ вредите от електромагнитните лъчения

Учени вадят на показ вредите от електромагнитните лъчения

По материала работи: Златина Добрева
Учени вадят на показ вредите от електромагнитните лъчения

Учени от 4 континента ще участват в VIII международна работна среща „Биологичните ефекти на електромагнитните лъчения", която ще се проведе от 21 до 26 септември край Варна.
Основните теми, които ще бъдат обсъдени, са в областта на здравните ефекти от въздействие на електромагнитните полета и UV лъчения от изкуствени източници в работната среда и в населените места. Специално внимание ще се обърне и на становището на Европейската комисия по доказателствата, които има науката в настоящия момент за вредните ефекти от въздействието на електромагнитните полета, както и на новите нормативни документи, които вече са въведени у нас или предстои да влязат в сила през 2015 г. Проблемите, свързани със защита на работещите от действието на електромагнитни и оптични лъчения, ще бъдат обсъдени на отделна кръгла маса.
Гости на форума ще бъдат учени от почти всички страни в Европа, както и от САЩ, Южна Америка (Перу), Азия (Япония, Малайзия, Египет), Русия. Сред партньорите на срещата са Световната здравна организация, Европейската комисия (Научният комитет по нови технологии), НАТО, Международната организация IEEE, Международната асоциация по здраве и безопасност при работа.
В рамките на работната среща ще бъде организиран и конкурс за млади учени, както и за студенти, работещи в тази област, съобщиха от Медицинския университет във Варна.
Ставри Таргов

Коментари

Новини Варна