IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 14°
Общество
09:45 | 26 август 2019
Обновен: 07:17 | 10 май 2024

Детската хирургия в „Св. Анна“ във Варна помага на пациенти от цяла Североизточна България

През лятото приемаме и подрастващи от чужбина, които са на почивка тук с родителите си, съобщи нейният началник д-р Румен Христов

По материала работи: Пламен Янков
Детската хирургия в „Св. Анна“ във Варна помага на пациенти от цяла Североизточна България

Оборудването е много ценно за работата на клиниката, защото работи с изключителна прецизност, когато се касае за новородени или недоносени деца, поясни д-р Румен Христов (вторият отляво надясно).

 

Клиниката по детска хирургия в МБАЛ „Света Анна“ във Варна консултира и лекува малки пациенти от цяла Североизточна България. През лятото приемаме и подрастващи от чужбина, които са на почивка тук с родителите си. Това съобщи нейният началник д-р Румен Христов. Поводът бе получено дарение от сдружението „Аз вярвам и помагам“, което организира благотворителната кампания за събиране на пластмасови капачки. То включва 3 апарата за прецизни венозни вливания на водно-солеви ратвори и пациентски монитор за проследяване на жизнените функции. Оборудването е много ценно за работата на клиниката, защото работи с изключителна прецизност, когато се касае за новородени или недоносени деца, поясни д-р Христов. В обхвата на дейността на детската хирургия попадат вродени заболявания, травми, възпалителни процеси и други. В това отношение дарената апаратура ще е много полезна за всички, добави детският хирург и благодари за жеста на сдружението.

 

Пациентски монитор помага за проследяване на жизнените функции на деца от раждането им до 18-годишна възраст.
 

 

Избрахме тази клиника, защото помага на новородени бебета от цяла Североизточна България, призна Владислав Николов, председател на сдружението. Кампанията за събиране на капачки бе създадена заради добрите мисли за бебетата. Още в началото решихме да помагаме на най-беззащитните – недоносените деца, и това е вече факт, добави Николов. 

 

Той припомни, че поредната голяма акция за предаване на пластмасови капачки ще е на 28 септември (събота)  от 9 до 16 ч. пред Катедралния храм "Св. Успение богородично" във Варна.  Очакванията са в акцията да се включат поне 20 000 души.  

 

СТАВРИ СТЕФАНОВ

Снимки ПЛАМЕН ГУТИНОВ

Коментари

Новини Варна