IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 14°
Общество
17:15 | 22 февруари 2015
Обновен: 14:51 | 9 април 2024

Педагози искат да опазват детската психика

Специалистите решиха да бъдат изработени флайери с конкретни препоръки към родителите по отношение ползването на компютри от децата им.

По материала работи: Деян Михайлов
Педагози искат да опазват детската психика

Да бъде изработена национална стратегия за съхраняване на психичното и духовното здраве на децата. Това ще предложат на Министерството на образованието и науката педагози от Варна.

Решението бе взето по време на открит педагогически съвет на Общинския детски комплекс (ОДК).Основна тема на форума бе „Влиянието на високите технологии върху интелектуалното развитие на децата и юношите“. 

Участие в съвета взеха директорът на дирекция „Образование, младежки дейности и спорт“ към община Варна Лилия Христова, директорът на ОДК Монка Николова и преподаватели от Варненския свободен университет „Черноризец Храбър“.
Специалистите решиха да бъдат изработени флайери с конкретни препоръки към родителите по отношение ползването на компютри от децата им, както и да обобщят анкетно проучване, проведено по време на съвета, и да го популяризират чрез сайта на ОДК - Варна.

 

Коментари

Новини Варна