IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 10°
Общество
17:11 | 7 септември 2019
Обновен: 14:57 | 15 април 2024

Благотворително приготвяне на пица събра 2500 лв. за училището за незрящи „Проф. д-р Иван Шишманов“ във Варна

Със средствата ще бъдат закупени музикални инструменти

По материала работи: Пламен Янков
Благотворително приготвяне на пица събра 2500 лв. за училището за незрящи „Проф. д-р Иван Шишманов“ във Варна

Варна отново стана сцена за най-масовото правене на пица „Маргарита“ на открито. На свободната зона на пристанището се събраха водещи шеф-готвачи от цялата страна, както и десетки деца и техните родители. Инициативата е благотворителна – със събраните 2500 лева ще бъдат купени музикални инструменти за деца с множество увреждания в училище „Проф. д-р Иван Шишманов". Второто издание на благотворителното събитие е по идея на един от най-известните майстор-пицари у нас и вицепрезидент на „Българската Асоциация на пицарите“ – Анатоли Колев. Мотото е „Деца помагат на деца“. Над 20 топ треньори показваха на малки и големи тънкостите на истинската италианска пица с над 350 топки тесто и стотици килограми продукти.

 

 

10 лева беше таксата за участие, а събраните средства ще бъдат дарени на училище „Проф. д-р Иван Шишманов" във Варна, където учат близо 150 ученици с множество увреждания. Те ще бъдат зарадвани с музикални инструменти.

 

 

Използваме предимно ударни инструменти – маракаси, тарамбуки, дайрета. Това, което ние притежаваме в училище вече е негодно, защото се използва втора година, някои от инструментите нямат дъна и не могат да извличат звук, каза пред камерата на ТВ „Черно море” директорът на училище „Проф. д-р Иван Шишманов“ Жулиета Петкова.

 

 

А освен пици, в това издание можеше да се правят и бургери. Специално за инициативата от Германия пристигна шеф Атанас Вутов, който е готвил за звезди като Никол Шерцингер и Арнолд Шварценегер.

 

Тайната рецепта е много любов, много щастие, пресни продукти, високо качество за едни хубави и здравословни бургери, хубава телешка кайма, хубави хлебчета, ако може да са с квас, ако може да е с нещо по-пшенично, да не е толкова вредно. И най-вече любов и страст да ги правите, сподели Шеф Атанас Вутов.

 

А малки кулинари не липсваха.

 

 

Аз готвих пица и разбрах как трябва да разстеля тестото и колко сос трябва да сложа точно, разкри един от малчуганите, включил се в кулинарното събитие.

 

 

Първото издание на благотворителната инициатива на шеф Колев събра 1 200 лева, а със закупените продукти всяка събота в продължение на три месеца беше приготвян топъл обяд в социалната кухня на Духовно-просветения център „Св. Архангел Михаил" във Варна.

 

АЛЕКСАНДЪР ЙОРДАНОВ

Кадри ТВ "Черно море"

Коментари

Новини Варна