IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
Общество
13:36 | 30 септември 2014
Обновен: 10:46 | 18 април 2024

Агенцията по заетостта: Фирмите могат да заявяват свободните места онлайн

Агенцията по заетостта: Фирмите могат да заявяват свободните места онлайн

По материала работи: Златина Добрева
Агенцията по заетостта: Фирмите могат да заявяват свободните места онлайн

Работодателите вече имат възможността да заявяват свободни работни места онлайн на сайта на Агенцията по заетостта (АЗ). Това съобщиха от Регионалната служба по заетостта във Варна.
Новата услуга позволява на фирмите да спестят време, подавайки своите заявки дистанционно, без да се налага да посещават бюрата по труда. След като работодателят попълни коректно всички необходими полета в заявката на електронния сайт на АЗ, тя ще се обработва от трудов посредник.
Подаването й няма да ограничи личния контакт между трудовия посредник и работодателя – те ще поддържат връзка по телефона или електронната поща. Информацията за свободните работни места ще се въвежда в общата база данни на агенцията, където се намират и всички останали заявки, подадени на хартиен носител в бюрата по труда.
Наличието на нов канал за достигане до услугите на АЗ не изключва и не ограничава възможността на работодателите да подават заявките си на място в бюрата, по телефона или по електронна поща, както и да се възползват от индивидуалните консултации с трудовите посредници.
Фирмите могат да обявяват свободни работни места на адрес www.az.government.bg/prl/srm/.

Коментари

Новини Варна