IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 14°
Общество
13:42 | 30 септември 2014
Обновен: 07:27 | 19 април 2024

23-ма работодатели потърсиха кадри на младежката трудова борса

23-ма работодатели потърсиха кадри на младежката трудова борса

По материала работи: Златина Добрева
23-ма работодатели потърсиха кадри на младежката трудова борса

23-ма работодатели взеха участие в специализираната младежка трудова борса, която се проведе в края на септември във Варна, съобщиха от Регионалната служба по заетостта. Проявата бе организирана в изпълнение на Европейската гаранция за младежта. Работодателите обявиха 198 вакантни места, сред които позиции за касиери, продавач-консултант, работник поддръжка, офис сътрудник, специалист обслужване на клиенти, готвач, кредитен консултант, мениджър, машинен инженер и др. Трудовата борса бе посетена от 380 младежи, съобщиха още от РСЗ - Варна. Оттам добавиха, че възможности за работа в Европа ще се предлагат на Международната информационно-трудова борса „Европейски ден на труда”, която ще се проведе на 10 октомври в Бургас. Проявата се организира от Агенцията по заетостта като член на мрежата „Европейски услуги за заетост” (EURES). В нея ще вземат участие представители на Австрия, Германия, Италия, Полша, Словения, Холандия, Чехия и България.
Възможностите за работа са за квалифицирани служители в сферата на хотелиерството и ресторантьорството, за инженерни, IT и технически специалисти, както и за неквалифицирани кадри в областта на производството, селското стопанство за 2015 г. и др. Желаещите да кандидатстват за работа  трябва да подготвят  автобиография със снимка (формат Europass или германски формат) на немски или английски език, мотивационно писмо, диплома за завършено образование, сертификат за придобита квалификация и препоръки на немски или английски език в зависимост от държавата, в която желаят да работят.
На българския EURES уебсайт (http://eures.bg) в рубриката „Новини” е публикувана подробна информация за събитието, както и конкретните оферти за работните места, които ще се предлагат.

Коментари

Новини Варна