IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 11°
Общество
11:33 | 8 октомври 2019
Обновен: 09:39 | 13 май 2024

Второ състезание по медиация за ученици ще се проведе във Варна

Едно училище може да излъчи 1 отбор от 4 души

По материала работи: Слав Велев
Второ състезание по медиация за ученици ще се проведе във Варна

Единственото в България състезание по медиация за ученици ще се проведе във Варна на 19 октомври като част от проекта "Превенция на насилието в училище чрез методите на медиацията", който се организира с финансовата подкрепа на Община Варна, Дирекция „Превенции“. Събитието е инициирано от Институт „Итера“ и Камара на медиаторите в България и с подкрепата на Регионално управление на образованието. Целта на състезанието по медиация е да даде на учениците практически техники и умения за водене на преговори, управление на конфликти и ефективна комуникация. Надпреварата се провежда за втори път в България. Ще вземат участие ученици от училищата, които се подготвят за въвеждане на процедурата по медиация в образованието.

 

Всички желаещи да се включат в състезанието, трябва да заявят своето участие до 14 октомври като попълнят електронната форма на интернет сайта на Институт „Итера“- www.itera.bg. Едно училище може да излъчи 1 отбор от 4 души. Спечелилите първо, второ и трето място ще бъдат обявени по време на официалното честване на Дните на медиацията на 13 ноември от 10.00 ч. В рамките на официалното честване ще се проведе и награждаването на победителите в Първото в България състезание по медиация за ученици. Всички участници в състезанието, училищата и техните треньори ще получат сертификат за участие. Спечелилите първо, второ и трето място ще получат диплом, плакет и предметни награди, осигурени от партньорите на Камара на медиаторите в България.

 

Благотворителна кинопрожекция за децата на Варна тази събота

Коментари

Новини Варна