IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
Общество
08:06 | 27 февруари 2015
Обновен: 22:14 | 26 април 2024

Над 70 души кандидатстват за увеселителен атракцион

Германия търси и наши ресторантьори

По материала работи: Ставри Таргов
„Европа парк” – град Руст,

Информационна среща и среща с работодателя  „Европа парк” – град Руст, Германия, се проведе във Варна, съобщиха от Регионалната служба по заетостта. Над 70 желаещи от цялата страна изявиха желлание да работят в един от най-големите увеселителни атракциони в Германия. Търсеха се кандидати с добър немски език и с професионално образование или обучение в сферата на хотелиерството и ресторантьорството. Предпочитанията бяха към професиите барман, сервитьор, младши готвач, готвачи (месна кухня) и други. Най-голям бе напливът за длъжностите пом.-готвач, готвач, келнер, помощник-барман и барман. Очакват се окончателните резултати за одобрените кандидати, съобщиха още от РСЗ - Варна.
Агенцията по заетостта съвместно с „МакДоналдс Юг – Германия“ обяви възможност за професионална реализация на 60 сътрудници за работа в ресторантите на веригата в различни части на Германия  - Мюнхен, Берлин, Хамбург, Франкфурт. Срещата с работодателя ще се проведе на 4 март в хотел „Голдън Тюлип”.
От кандидатите се изисква добър немски. Те ще ползват предимство, ако са с образование в сферата на гастрономията и притежават шофьорска книжка.
Офертата включва заетост за период 6 - 12 месеца с изпитателен срок от 3 месеца и възможност за продължаване на договора. Работодателят осигурява общежитие (срещу заплащане от кандидата), храна един път дневно по време на работа и работно облекло. Работата е на смени. Допълнително се заплаща за труд през почивните дни и нощните смени.
През тази година се търсят и сътрудници в ресторантския мениджмънт. От тях се изисква отлично владеене на немски език.

Ставри Стефанов

Коментари

Новини Варна