IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 11°
Общество
20:22 | 4 март 2015
Обновен: 20:00 | 22 април 2024

Велико Търново на крак заради убитата Вероника

Хората започнаха подписка за повече осветление и камери

По материала работи: Лиляна Трънкова
Велико Търново на крак заради убитата Вероника

Стотици великотърновци излязоха навън, за да почетат паметта на 23-годишната Вероника Здравкова. Младата жена изчезна в края на миналата седмица, а вчера тялото й бе открито в река Янтра.

Пред паметника "Майка България" в старата столица тази вечер се събраха приятели и колеги на убитото момиче, съобщи БТА. Навън излязоха и много граждани.

Част от хората инициираха подписка, с която призовават в района, в който е убита Виктория, да се монтират осветление и камери. Предлага се и в тъмната част на денонощието районът да се обхожда от патрул на полицията.

Подписката ще бъде внесена в Общинския съвет във Велико Търново.

Междувременно от общината съобщиха, че теренът около ж. п. гарата, в който е извършено и убийството, е държавна и частна собственост. Предстои среща с областния управител и с представители на Министерството на регионалното развитие, за да бъде решено как районът може да бъде

Утре във Великотърновския университет е обявен ден на траур, съобщи ректорът на висшето училище проф. Пламен Лекгоступ.

В Стопанския факултет, където е учила Вероника Здравкова, ще бъде обособен кът за почит, а всички часове ще започват с едноминутно мълчание.

Както Dnes.bg писа ялото на момичето беше открито след тридневно издирване. Една от версиите за убийството е грабеж.

 

Коментари

Новини Варна