IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 16°
Общество
10:22 | 6 март 2015
Обновен: 00:14 | 24 април 2024

Кривото дърво в Морската грейва нощем

Ефектно осветление ще бъде осигурено и на Алеята на възрожденците, Слънчевия часовник и Пантеона

По материала работи: Златина Добрева
Кривото дърво в Морската грейва нощем

Един от символите на Морската градина във Варна и любимо място на децата – Кривото дърво, ще се превърне и в нощна атракция, след като приключи работата по монтажа и синхронизирането на декоративното осветление. Първите проби бяха направени снощи, когато 4 прожектора динамично променяха и преливаха светлини в синьо, жълто, червено, лилаво, подчертавайки причудливите форми на дървото.
Предстои монтиране на още 4 статични прожектора за фоново осветление, обясниха от дирекция „Инженерна инфраструктура и благоустрояване" към община Варна.
Подобно ефектно осветление ще бъде осигурено и на останалите обекти - символи в Морската градина - на Алеята на възрожденците, Слънчевия часовник, Пантеона. Светлинното освежаване на парка е част от първия етап на ремонтните дейности в Морската градина, който вече започна.
„Тази година в бюджета сме предвидили над 3,5 млн. лв., с които ще бъде извършено цялостно преасфалтиране на основните алеи и рехабилитация на второстепенните, ремонт на подходите към плажа, на декоративните стени на стълбите, на бордюрните ивици. Ще бъде подменено алейното осветление, пейките, кошчетата“, обяви преди седмица кметът на Варна Иван Портних.

Коментари

Новини Варна