IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 18°
Общество
15:04 | 16 март 2015
Обновен: 01:45 | 17 април 2024

Мъж ослепя от метилов алкохол

Води се следствие, тъй като пострадалият твърди, че е пил в заведение

По материала работи: Ставри Таргов
Мъж ослепя от метилов алкохол

50-годишен загуби зрението и на двете си очи след консумация на метилов алкохол. Това съобщи за в. „Черно море“ началникът на клиниката по токсикология във Военноморската болница във Варна доц. д-р Снежа Златева. Мъжът е приет по спешност в събота, като състоянието му е било много тежко. Благодарение на усилията на токсиколозите и извършените диализи животът му е спасен. Метанолът обаче е отнел тотално зрението на пациента.
Случаят се разследва от полицията, тъй като мъжът признал пред лекарите, че във въпросната събота е консумирал алкохол само в питейно заведение.
Метанолът, известен още като дървесен спирт, метилов спирт, спирт за горене и т.н., е органичен разтворител, поглъщането на който има тежки последици за организма. Метиловият спирт е съставка на много търговски продукти, използвани в промишлеността, както и на неотлежалите алкохолни напитки.

Ставри Таргов

 

Коментари

Новини Варна