IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 13°
Общество
14:46 | 24 март 2015
Обновен: 19:37 | 30 април 2024

С 10 000 лв. ремонтират опасна козирка на болница

Oбщината ще трябва да вземе парите от фонда за превантивна дейност срещу бедствия и аварии

По материала работи: Златина Добрева
С 10 000 лв. ремонтират опасна козирка на болница

10 000 лева ще даде общинската администрация, за да ремонтира козирката на аспаруховската болница ДКЦ „Свети Иван Рилски“. Това решиха по време на днешното си заседание общинските съветници от Постоянната комисия „Собственост и стопанство“ към местния парламент.
Ние не разполагаме със средства за този ремонт. Затова администрацията трябва да намери парите за козирката, обявиха в един глас съветниците. 10 000 лева общината ще трябва да вземе от фонда за превантивна дейност срещу бедствия и аварии.
Спешно трябва да се оправи козирката, защото в тази болница всеки ден влизат много хора, призова Пламен Начков от БСП.
Според него нещата не трябва да се решават на парче, а да се търси цялостна стратегия за доболничната помощ. Другите ДКЦ-та в града не са в по-добро състояние, смята Начков.
Припомняме, че по време на комисията по здравеопазване миналия петък се чуха мнения дали не е добре здравното заведение да се приватизира. Ивайло Митковски от ДСБ обяви, че от години предлага това да бъде решението за аспаруховското ДКЦ.
Деян Михайлов

Коментари

Новини Варна