IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 15°
Общество
08:46 | 26 март 2015
Обновен: 12:40 | 30 април 2024

В Обсерваторията шарят космически яйца за Гагарин

Надпреварата ще се проведе на 9 април

По материала работи: Златина Добрева
В Обсерваторията шарят космически яйца за Гагарин

Конкурс за рисуване на великденски яйца, посветен на полета на Юрий Гагарин в Космоса, организира Варненската обсерватория. Надпреварата ще се проведе на 9 април в Обсерваторията от 10,30 ч., а заявки за участие се приемат до 7 април. В началото на конкурса от 10 ч. на участниците ще бъде показана специална демонстрация в звездната зала на Планетариума, посветена на космонавтиката. След това ще им се предостави място за работа и ще им бъдат дадени инструкции.
В конкурса могат да участват ученици от II до VII клас.
Върху яйцата може да се рисува с всякакви материали по избор на участниците. Към яйцата могат да се прилепват и закрепват допълнителни детайли от хартия, станиол и други материали, но допълнителните детайли не трябва да доминират в представения модел. Главната част трябва да бъде самото яйце.
Тематичните направления са три:
- Яйца – космически обекти (планети, спътници на планети, комети, звезди, яйца с рисунки на съзвездия, мъглявини, галактики)
- Яйца – космически апарати (космически кораби, ракети, сонди, изкуствени спътници, станции)
- Яйца – извънземни същества
Всеки ученик може да участва само с едно яйце в дадено направление, т.е. ако представя две или три яйца, всяко от тях трябва да е разработено в различно тематично направление.
Награждаването ще се състои на 9 април от 14 ч. в зала „Сутерен” на НАОП.
Космическите яйца ще бъдат подредени в изложба, която ще може да се разглежда във фоайето на Обсерваторията до 15 април.

Коментари

Новини Варна