IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 15°
Общество
18:27 | 28 март 2015
Обновен: 04:02 | 17 май 2024

Симулират жизнени процеси без опитни животни

На семинар в Медицинския университет ще бъдат демонстрирани и апарати за изолирани органи

По материала работи: Ставри Таргов
Симулират жизнени процеси без опитни животни

Апарати и техника за провеждане на научни изследвания и апаратура за практическо приложение ще бъдат демонстрирани в рамките на семинар, който ще се проведе на 1 април в Медицинския университет във Варна. Семинарът „Комплексни системи и апарати за провеждането на успешни научни изследвания" ще се състои от 9:00 до 14:30 ч. в Докторантското училище.

Продуктите си в областта на висококачествените научни изследвания, както и в клиничната област на кардиологията, ендокринологията и диетологията ще представи специализирана фирма от Унгария. Ще бъде демонстрирана симулация на жизнени процеси без използване на опитни животни. В програмата на семинара са включени демонстрации на апарати за изолирани органи, използвани при фармакологичните изследвания, както и системи, използвани в научноизследователската дейност за хемодинамични измервания „In Vivo". Ще бъдат представени също и апарати и системи, намиращи приложение в хуманната медицина - ЕКГ, ЕКГ с натоварване, автоматични тестове „Ewing", използвани в диетологията и ендокринологията, съобщиха от МУ - Варна.

Черно море

 

 

Коментари

Новини Варна