IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 16°
Общество
15:12 | 1 април 2015
Обновен: 22:11 | 25 април 2024

Дават възможност за стажуване и обучение на безработни младежи

Безработните до 29 г. ще имат възможност да придобият професионален опит и практически умения

По материала работи: Златина Добрева
Дават възможност за стажуване и обучение на безработни младежи

Одобрени са заявките на работодателите, желаещи да наемат безработни млади хора по схемата за младежка заетост. Това съобщиха от Регионалната служба по заетостта във Варна.
Безработните до 29 години ще имат възможност да придобият професионален опит и практически умения по специалността чрез стажуване или обучение на работното място. Осигурената субсидирана заетост е по трудово правоотношение на пълно работно време на позиции, разкрити от фирми от частния сектор. Договорите са за срок от 6 месеца за стажуване и до 6 месеца за обучение, с наставник, определен от работодателя.
За да участват в проекта, безработните трябва да са  регистрирани в Бюрото по труда, да не са по-възрастни от 29 г., да не участват в никаква форма на заетост, образование или обучение.
Желаещите трябва да подадат заявление за участие в проекта в Бюрото по труда, с което да потвърдят готовността си за обучение по време на работа или стажуване.
Ставри Стефанов

Коментари

Новини Варна